• brank islm

  Isle of Man TT

  flying dutchman

 • contact

  TEAM

  Ice Valley by Motosave

 • club

  Sponsors

  Webjectief, Hordal, Heuvelman & Pechhulp, Ahnendorp Tuning, Alne Leder

 • northwest

  Northwest 200

 • brank_hng

  IRRC champion 2012

  Branko Srdanov IRRC champion 2012

 • isle

  Isle of man

  TT debut in 2013!

brank islm

Isle of Man TT

Informatie Branko

11 juli 2013 om 11.00 uur

 Branko gaat met grote sprongen vooruit. Branko ademt inmiddels al enige dagen volledig zelfstandig en daarom is de beademingsbuis verwijdert. Ook eet en drinkt hij sinds drie dagen weer zelf. Hij kan al zijn lichaamsdelen bewegen, maar vanwege de botbreuken en verzwakte spieren is lopen nog niet mogelijk. Praten gaat steeds beter en beperkte communicatie is daarom mogelijk.

 De dokters hebben inmiddels aangegeven dat Branko vervoerd mag worden. Op korte termijn zal hij dus worden overgevlogen naar een ziekenhuis in Nederland. Bezoek zal de komende tijd tot een minimum worden beperkt. Voor zijn herstel is rust van belang. Iedereen wordt vriendelijk verzocht dit te respecteren.

 

28 juni 2013 om 11.00

De dokters zijn blij met de vooruitgang die Branko boekt. De middelen die Branko in kunstmatige coma hielden zijn langzaam afgebouwd en sinds vorige week is hij volledig van deze middelen af. Vanwege de hoge dosis kan het enige tijd duren voordat de middelen helemaal uit zijn systeem zijn. Naar schatting van de dokter duurt dit twee weken. Al vrij snel opende Branko zijn ogen en inmiddels zijn kleine bewegingen met handen en voeten ook mogelijk. Verder herkent hij de mensen om zich heen en reageert daar ook op. Uiteraard krijgt hij nog wel een hoge dosering pijnstillers.

Zijn longen verbeteren ook en daardoor ademt hij steeds vaker en langer zelf. Ondersteuning van het beademingsapparaat is echter nog wel nodig. Zolang hij beademing nodig heeft, is praten uitgesloten vanwege de beademingsbuis. Uiteraard hopen wij dat deze stijgende lijn zich voortzet. Zodra er meer nieuws is laten wij dat weten.

17 juni 2013 om 16:00

Branko is nog steeds stabiel en er is langzaam sprake van vooruitgang. De druk in zijn hersenen is lange tijd stabiel geweest en daarom is door de chirurgen besloten om de drain te verwijderen en te stoppen met het meten van de druk. Zijn longen laten een lichte verbetering zien, maar de conditie van de longen is nog wel zorgelijk. Het is afwachten hoe dit zich verder ontwikkeld. Inmiddels is besloten om hem op dit moment nog niet te opereren aan zijn bekken. Dit heeft te maken met de conditie van zijn longen. Meer informatie hebben wij op dit moment helaas niet.

Langs deze weg willen wij als familie van Branko iedereen heel hartelijk bedanken voor de overweldigende steun die wij vanuit de hele wereld hebben ontvangen. Dit raakt ons diep. Wij bedanken iedereen ontzettend voor de geweldige initiatieven, donaties en berichtjes.

Zodra er meer nieuws is over Branko, laten wij jullie dit weten. Nogmaals hartelijk dank voor alle steun!

8 juni 2013 om 9:40

Zoals jullie wellicht weten ligt Branko in Liverpool in het ziekenhuis. Hij is daar opgenomen in verband met hersenletsel, twee klaplongen, gebroken bekken en gebroken ribben. Zijn longen zijn langzaam aan het herstellen. Met name zijn linker long hersteld tot nu toe voorspoedig. De druk in zijn hersenen is op het moment stabiel. Hoe dit zich verder zal ontwikkelen is op dit moment nog niet te zeggen. Zijn bekken zijn “gunstig” gebroken en daarom is een operatie niet direct nodig. Uiteindelijk moet dit wel gebeuren, maar wanneer is nog onduidelijk. Zijn ribben hebben de minste prioriteit, maar herstellen inmiddels langzaam. Meer informatie is er op dit moment niet.

De familie vraagt via deze weg de media om afstand te houden en de privacy van het gezin en van Branko te respecteren.

Training vrijdag

Branko is bij de vrijdag avond sessie gewond geraakt. Hij is hiervoor naar Nobles hospital gebracht en zaterdagochtend naar het vaste land. Op dit moment is zijn toestand stabiel.

Race uitgesteld

De Dainese Superbike race is uitgesteld. De race zal op zondag 2 juni om 14.15 uur (lokale tijd) gereden worden in plaats van zaterdag. Dit is vandaag bekend gemaakt. Verschillende coureurs hebben aangegeven dat er te weinig trainingstijd is geweest door het slechte weer. Dit is de reden dat de organisatie heeft besloten de race een dag uit te stellen.

Eindelijk was het droog

Na een week van regen was het donderdag (30 mei) eindelijk een mooie dag.

Na een lange discussie over de voorvork hebben de monteurs de vork naar Ohlins gebracht. Na een grondige check bleek dat de shims gebroken waren en dat ik dus de hele week met een kapotte voorvork gereden heb. Net op tijd kon alles gerepareerd worden en kon de motor door de technische keuring.

In tegenstelling tot de voorgaande dagen kwam in plaats van regen de zon tevoorschijn net voor de training. Het was een training van anderhalf uur en de supersport, superstock en de superbike gingen samen uit. De eerste ronde ging ik achter mijn team manager Paul Shoesmith aan. Voor het eerst konden we samen rijden op een compleet droge baan. Alles voelde goed aan en ik zag dat ik op verschillende punten sneller was. De tweede ronde stond ik er alleen voor. De ronde verliep goed en toen ik terug kwam in de pits zag ik dat in een ronde van 119 mph gehaald had. Er werd een nieuwe achterband gemonteerd en toen kon ik beginnen aan de laatste twee ronden.

In de laatste ronde had ik wat last van minder snelle rijders en heb ik een groot deel van de ronde achter anderen aan moeten rijden. Na de 13th Milestone had ik iedereen ingehaald en kon ik alleen verder. Deze ronde resulteerde in het breken van de 120mph grens! Dit was ver boven de verwachting, aangezien dit pas de tweede training op het droge was. De enige snellere nieuwkomer  was Josh Brookes met een ronde van 121mph (op een superbike). Iedereen  was zeer tevreden en  Jamie Witham en Carl Fogarty kwamen na afloop van de training zelfs nog even langs om te zeggen dat ze erg onder de indruk waren. Voor mij (als nieuwkomer) is het natuurlijk geweldig dat zelfs mensen van zo’n kaliber langskomen om even een praatje te maken.

Branko Srdanov

Een dag op Man (30 mei 2013)

De afgelopen dagen verliepen helaas anders dan gepland. Er is weinig gereden en er is dan ook weinig nieuws.

 Wij vroegen ons af…hoe ziet zo’n dag op Man er nou eigenlijk uit? Dit is het antwoord dat wij van Branko kregen.

 De trainingen beginnen om 18.15 uur (lokale tijd), dus je hebt de hele dag te tijd om de motor klaar te maken en je rust te pakken. ’s Ochtends worden de motoren schoongemaakt en na de lunch worden alle puntjes op de i gezet. De monteurs lopen vervolgens alle motoren nog een keer helemaal na om te checken op foutjes. Voor de coureurs is het overdag vooral relaxen en rusten voor het grote moment. Om 16.00 uur moeten de motoren naar de technische keuring. Deze komen daarna ook niet meer terug in de tent. De bandenwarmers gaan er in de pitbox om en dan is het wachten tot de start. Rond 17.30 kom ik de pitbox in om me te focussen op de training en de laatste dingen door te nemen. En dan is het moment daar….het begin van de training. De borden gaan omhoog en de monteurs gaan met de motoren de baan op. Helemaal vol adrenaline maak je jezelf klaar om te gaan. En dan komt de regen…
Alles klaargemaakt en helemaal “pumped up” (zoals ze dat hier zo mooi zeggen) en dan wordt het afgelast. Teleurgesteld wordt alles opgeruimd en klaar gezet voor de volgende dag. Dit is de week tot nu toe. Vandaag wordt het weer gelukkig beter en kunnen we als het goed is eindelijk een goede training op het droge rijden.

Volg Branko live!

Via onderstaande link kun je Branko live volgen via de webcam. Tevens kun je via de radio meeluisteren naar het interview dat hij vandaag (28 mei) om 09.15 zal geven.

http://www.brankosrdanov.com/iomtt.html

 

Update 27 mei 2013 (tweede training)

Het regende de hele dag en de baan was niet helemaal droog maar toch ging de training door. Ondanks de natte plekken op de baan ging Branko uit op slicks. ” Het waren de meest angstaanjagende 20 minuten van mijn leven”  aldus Branko. Op de mountain zag je door de mist niet verder dan 50 meter en 1 ronde was daarom ook meer dan genoeg.

Morgen weer een dag.

De eerste keer uit

Na 6 maanden voorbereiding was het eindelijk zover, op de motor uit op de meest beruchte road race ter wereld. De eerste ronde mocht ik uit achter “the king of the mountain” John mcGuinnes. De snelheden waren laag en het was puur om de lijnen te laten zien. Ondanks de lage snelheden was ik enorm onder de indruk. De baan laat geen ruimte voor foutjes en met zulke hoge snelheden is het toch wat anders dan in de auto. Na de eerste ronde ben ik achter mijn team manager Paul Shoesmith aan gereden om nog een ronde rustig aan de baan te wennen.

Na die ronde stond ik er alleen voor. Ik ging naar binnen om te tanken en kon toen nog twee ronden rijden. De eerste ronde alleen voelde eigenlijk direct goed. Ik klokte dan ook vanuit een stilstaande start een ronde van 112mp/h. De tweede ronde kwam ik achter Josh Brookes terecht. Ondanks dat ik sneller was in de technische stukjes kon ik hem niet inhalen. Mijn superstock machine kon niet op tegen de full factory superbike van het Tygo Suzuki team. In de bochten zat ik erachter, maar elk recht stuk liep Josh weer zover weg dat het voor mij niet mogelijk was om hem in te halen. De rest van de ronde heb ik achter hem aan gereden en over de streep was Josh net iets sneller. Ik had een ronde van 113mp/h, en Josh had 114mp/h. Dit is sneller dan Derek Shields die al 30 ronden heeft gereden in de Manx Grandprix. Al met al ben ik super tevreden als tweede snelste nieuwkomer. Zeker met de gedachte dat de snelste man op een superbike reed met 30 pk meer.

Branko Srdanov

Update 25 mei 2013 (eerste training)

Zoals blijkt uit de artikelen die na de training zijn verschenen (zie media) is de eerste training bijzonder goed verlopen. Branko leek lange tijd de snelste nieuwkomer ooit te zijn. Helaas was Josh Brookes op de valreep net iets sneller. Vanwege de grote media aandacht na afloop van de training, hebben wij nog geen persoonlijk bericht van Branko ontvangen. Wij verwachten deze in de loop van de dag alsnog te kunnen plaatsen.
Branko Srdanov Isle of Man TT

Tijdschema Isle of Man TT (onder voorbehoud van wijzigingen)

Branko zal deelnemen aan alle dik gedrukte onderdelen.

LET OP: onderstaande tijden zijn lokale tijden.

TRAININGEN

Zaterdag, 25 mei

18.20-18.45 – Solo Newcomers’ speed controlled lap
18.35-19.00 – Sidecar Newcomers’ speed controlled lap
18.50-19.50 – Lightweight TT/Newcomers (all solo classes)
19.55-20.50 – Sidecar

Maandag, 27 mei

18.20-19.55 – Superbike/Superstock/Supersport/Newcomers (except Lightweight)
20.00-20.50 – Sidecar

Dinsdag, 28 mei

18.20-19.05 – Superbike/Superstock/Supersport/Newcomers (except Lightweight)
19.10-19.55 – Supersport/Lightweight/Newcomers (all solo classes)
20.00-20.50 – Sidecar

Woensdag, 29 mei

18.20-19.55 – Superbike/Superstock/Supersport/Newcomers (except Lightweight)
20.00-20.50 – Sidecar

Donderdag, 30 mei

18.20-19.10 – Sidecar
19.15-19.55 – Supersport/Lightweight/Newcomers (all solo classes)
20.00-20.50 – Superbike/Superstock/Supersport/Newcomers (except Lightweight)

Vrijdag, 31 mei

18.20-19.10 – Sidecar
19.15-19.50 – Supersport/Lightweight/Newcomers (all solo classes)
19.55-20.25 – Superbike/Superstock/Supersport/Newcomers (except Lightweight)
20.30-20.50 – TT Zero

Zaterdag, 1 juni

16.40-17.40 – Supersport/Lightweight
17.45-18.30 – TT Zero

Maandag, 3 juni

12.30-13.00 – Sidecar
16.00-16.30 – TT Zero

Woensdag, 5 juni

15.50-16.15 – Senior
16.20-16.45 – Lightweight

RACE

Zaterdag, 1 juni

12.00 – Dainese Superbike (zes ronden)
15.00 – Sure Sidecar 1 (drie ronden)

Maandag 3 juni

10.45 – Royal London Superstock (vier ronden)
14.00 – Monster Energy Supersport race 1 (vier ronden)

Woensdag, 5 juni

10.45 – SES TT Zero (een ronde)
12.00 – Monster Energy Supersport race 2 (vier ronden)
14.30 – Sure Sidecar 2 (drie ronden)

Vrijdag, 7 juni

10.45 – Bikesocial.co.uk Lightweight (drie ronden)
13.00 – Pokerstars Senior TT (zes ronden)

Branko still needs sponsors to get all the funding he needs for racing the IRRC this season. I would like to ask all of his friends, fans and sponsors to help Branko!

Every bit helps, small and big amounts. If you’re not able to donate please like, share or tweet this message. The more people see this message the more successful this action will be.

You or your family, friends or colleagues can be a “Club 100″ member! please visit the following page for more information: Club 100

You can become a sponsoring or a “Club 100″ member by bank transfer:
IBAN Number: NL35 RBRB 0825 3823 94
In the name of: B. Srdanov

Thanks a lot, Ben!


Powered by WordPress Popup